top of page

De eerste prijs voor de week van de amateurkunst dalfsen: het land van dalfsen

In de week van 12 t/m 19 september organiseerde de gemeente Dalfsen de week voor de amateurkunst. Hierbij konden kunstenaars uit de gemeente een schilderij maken voor een schilderwedstrijd. Speciaal voor deze gelegenheid maakte ik het schilderij 'Het land van Dalfsen'. Op woensdag 16 september was de prijsuitreiking, waar ik verrast werd met de eerste prijs!


Het schilderij 'Het land van Dalfsen'.

Zoals de naam al zegt heeft het land van Dalfsen mij geïnspireerd dit schilderij te maken. Er is veel te ontdekken op dit schilderij. Bij het lezen van het verhaal 'Land van Dalfsen' kreeg ik een beeld van de boom die staat aan het pad naar het strand van Hessum. En prachtige boom die daar al jaren staat.


Wat heeft die boom veel te vertellen over het land van Dalfsen. Deze boom heb ik geschilderd als een soort stamboom, een levensboom. De mensen die hier langs zijn gekomen, zijn in het schilderij van Dalfsen gestapt.


In de boom is de gemeente Dalfsen te zien met de 5 kernen. In het schilderij zijn gedichten verwerkt van de gedichtenroute. Ze vertellen wat over wat er in de gemeente Dalfsen te zien is. Ook zijn de blauwe bogen van de brug zijn terug te vinden in het schilderij. De plek waar altijd wat te doen is en waar land en water samen komen.


De mensen boven het water en onder de boom staan symbool voor alle mensen die in het land van Dalfsen leven en op bezoek komen. Zoals in de boom een hart te zien is, zo is hart van de gemeente is geworteld in het Vechtdal. De wortels worden gevoed door het water die de boom laat groeien. Zo kan de gemeente groeien en bloeien. Het hart van Dalfsen is het hart van de mensen die van hun land genieten.


De aankomende weken kun je het schilderij bekijken in De Spil in Nieuwleusen, samen met de andere schilderijen van de week van de amateurkunst. Daarnaast zal er een expositie komen van mijn schilderijen in de kultuurhuzen van de gemeente Dalfsen.


Ben je benieuwd naar mijn andere schilderijen? Neem dan eens een kijkje op mijn website.

Comments


bottom of page