top of page

Hart onder de riem

In deze tijd van social distance zijn we veel thuis. Soms alleen of met het hele gezin. Vaak is het dan lastig om een eigen plek te vinden waar je je kunt ontspannen. Voor mij is schilderen een moment van ontspanning. Tussen alle bedrijvigheid in het gezin heb ik toch een schilderij kunnen maken. Dit schilderij heeft de titel 'Een hart onder de riem'. Ik heb het gemaakt als een steuntje in de rug voor iedereen die ernaar kijkt. In dit blog wil ik jullie meenemen in het proces van het schilderen van dit schilderij.


Een hart onder de riem | Begin

Het schilderij heb ik in verschillende fases gemaakt. Eerst ben ik begonnen met verzamelen. Uit kranten heb ik teksten en verhalen gescheurd. Ik heb verschillende stofjes bij elkaar gezocht, verder heb ik stukjes van een puzzel verzameld en een riem uitgezocht in een neutrale kleur.Dit heb ik geplakt op een doek van 70 x 50 cm.


Op de foto zie je het resultaat. Dit is de basis van mijn schilderij geworden. Toen alles droog was ben ik op deze basis gaan schilderen. Voor dit schilderij heb ik kleurrijke kleuren gekozen.
Een hart onder de riem | Werk in uitvoeringOp deze foto zie je het schilderij met de kleuren, Van deze kleuren word ik vrolijk.

Het hart is tussen de riem geplakt. Op de linkerkant van het hart heb ik mandarijnennetjes geplakt. Hierdoor krijg je een heel apart effect. Het hart is een verbeelding van de liefde die mensen aan elkaar tonen in tijden van moeite.


Een hart onder de riem

De handen staan symbool voor het zorgen en vasthouden van elkaar in tijden die moeilijk zijn. De puzzelstukjes staan voor het oplossen van alle lastige situaties waar mensen in deze dagen mee te dealen hebben.

Dit is het eindresultaat.

De trap staat voor de weg omhoog uit deze crisis die wereldwijd grote problemen veroorzaakt. De mensen rechts onderin zijn samen onderweg uit de crisis. Samen zetten we de schouders eronder om met creativiteit, geduld en

doorzettingsvermogen elkaar te bemoedigen en om weer verder te gaan.


Ik wil iedereen veel sterkte wensen in deze moeilijke periode.


Ben je benieuwd naar mijn andere schilderijen? Neem dan eens een kijkje op mijn website.

Comments


bottom of page